18 Kasım 2009

Ameliyat!

Merak eden sevgili dostlara haberi vermek isterim: Topi dün 2 saat süren ciddi bir ameliyat geçirdi. Rahim ve yumurtalıkları alındı. Şu an karnında koca bir dikiş, kafasında kocaman bir plastik başlık ve kolunda bir iğne ile iyileşmeye çalışıyor!

Operasyon İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde gerçekleşti. Tüm hekimlere ve çalışanlara tekrar tekrar teşekkür ederiz. Operasyon sırasında ben Topiciğin yanında değildim (inanması zor, ama değildim).

Babam ise veterinerlik fakülteyi çok beğenmiş ve Topi'ye gösterdikleri ilgi ve sevgiden çok duygulanmış. (Topi gibi bir melek nasıl sevilmez ki zaten) Topi'nin durumu profesörler ve uzmanlar tarafından incelenmiş, öğrencilere gösterilmiş.

İşten döndüğümde Topi veterinere götürdüğümüz kutusunun içinde yarıbaygın halde yatar vaziyette buldum. Çok yürek burkan bir görüntüydü. Şimdi tavşan-severler üzülmesin ama tavşanını ameliyat ettirmek isteyen arkadaşlar varsa kendilerini bu görüntüye hazırlasınlar. Sonra biraz hareketlenmeye başladı ve kendisini kafesin dışına ittire ittire çıkartmaya çalışmaya başladı. Karnının üzerinde oturabilmeye çalışıyor ama ayakta duramıyor... Müthiş diş gıcırtıları eşkliğinde biraz daha dinleniyor, sonra tekrar herzamanki pozisyonuna gelmeye çalışıyor.

Sonra kafesten çıktı yavaş yavaş. Kocaman bir yastık hazırlamış annem, onun üzerine yatırdık yavaşça. Bu şekilde istirahat etti, ona babamın odasında çok güzel bir yer yaptık. Sonra yastıktan inerek babamın odasında ufak ufak dolanmaya başladı arka ayaklarını sürüyerek. Babamı odası evin en sevdiği ve rahat ettiği yeri. Odadaki halı onun için çok kıymetlidir. Bu yüzden onun iyileşene kadar orada kalmasına karar verdik.

İlk 24 saat geçtikten sonra biraz su içmiş ve dereotu yemiş. İlk defa çişini yapmış. (yuppi!) Kafasındaki başlığa kızmaya başlamış çünkü yalanıp temizlenmesine engel oluyor.

Bugün veterinere gitti. 3 gün boyunca serum, antibiyotik ve ağrıkesici iğnesi yapılıyor. Cuma günü tekrar veteriner fakültesine götürecek babam. Ve umuyoruz en kısa zamanda eski haline dönecek.

Bizden haberler bu kadar. Herkese iyi dilekleri ve duaları için teşekkür ediyoruz...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun ... sitenize girip üye olmak istiyorum yanlız foruma üye olurken kayıt bölümündeki image çıkmıyor ve üye olunmmuyor ..

ipi dedi ki...

Teşekkürler. Ameliyetı atlattık ama bittik biz de.

Forumla ilgilenemiyorum o yüzden de üye almıyorum. Foruma istediğim ilgiyi bulamadım. Üye olanların genel tavırları olsun, hiç bir içerik katmıyor oluşları olsun benim bütün hevesimi kırdı. Tavşanınla ilgili bir sorun veya sorunun varsa veya sadece resmini göstermek istiyorsan bana e-mail atabilirsin.

pinpin dedi ki...

Selam İpek, birkaç sefer benim tavşanımla ilgili e-posta atmıştım, her seferinde de çok yardımcı olmuştunuz, tekrar teşekkür ederim... Topi prensese çok çok üzüldüm, zaten yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla bir sistit kazası daha geçirmişti, bu ameliyatla tamamen kurtulur umarım. Büyük geçmiş olsun, en kısa zamanda kendisini yeniden "telaşe memuru" modunda, sapasağlam görmek dileğiyle...:)
Pınar & Charlotte

puki güncelleri dedi ki...

çook geçmiş olsun topiciğe.reklam olmasın ama bakarsanız çok minnettar kalırım.3 yaşında puki adlı çook sevimli bir tavşanım var.onunda bir blogger i var.puki ile sizin haberinizi duyunca üzüntüden ölüp ölüp dirildik.rica etsem bakarmısınız?yeni açıldı puki adına kayıtlı 3 site var.13 yaşındayım.öğrenciyim.ve hayvanlara çok büyük ilgim var.http://pukiguncelleri.blogspot.com/ bakın ve pukiyi bir görün.topide görsün.pukiyi herzaman bilgisayar başında yanıma alıp internette takılıyorum.