20 Ocak 2008

Veteriner ziyareti

Topiciğimizi Cumartesi veterinere götürdük. Rutin kontrolleri ve tırnak kesimi yapıldı. Bir tavşanın veteriner ziyareti nasıl olur merak edenlere işte fotoğrafları:

Topicik kutusunun içinde veterinere giderken:

Topi veterinere gitmeye alışmış, eskisi kadar ürkek değil. Ancak yine de tedirdin. O artık "abla" oldu.
Tırnakları kesilirken eskisi gibi telaşlanıp kaçmaya çalışmıyor. Uslu uslu tırnaklarının kesilmesine izin veriyor.

Dişler kontrol edilirken biraz telaş ediyor, babam Topiyi sabit tutaren veteriner dişlerinin uzayıp uzamandığına bakıyor. Dişer normal uzunluğunda olduğu için kesilmesine gerek yokmuş.


Muayene bitti, iç rahatlığı ile eve dönüyoruz. Arkada veterinerimiz Nişantaşı Petmania'nın tabelası da görünebilir.


Minik Topimizin tırnak kesiminden sonra keyfi epey yerine geldi. Geçen hafta sağ ön patisini yukarıda tutuyordu büyük ihtimalle tırnakları acıttığı için. Şimdi tekrardan neşesi yerine geldi. Veterinerimiz Erkut Bey'e buradan tekrar teşekkür ediyoruz.

4 yorum:

rabia dedi ki...

mrb benim adım rabia ve 6 aylık tavşanım var adı boncuk ama bi sorun var tırnagını kestittirmiyo hemen kaçıyo ve kızıyo ve topi hakkında bilgiler için teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Meraba ben Cemre. Benim de bir tavşanım var tırnak kesiminde küçükken sevmiyordu ama şimdi seviyo tavşanım 30 Aralık 2009 da 2 yaşına gircek yalnız bir sorunu var ayağında (ayağının altında)nasır gibi bir yara oluştu bu yüzden ayağına fazla basamıyo çevremizde veteriner de olmadığı için biraz zor oluyor lütfen bi dahaki veteriner ziyaretinde bu nasır ı sorun sonra sitenize yorum olarak yazın lütfen nasıl tedevi edilir bunları hep sorun ve yazın şimdiden teşekkürler...

sıla efe dedi ki...

merhaba bizimde sewimli nir tavsanımız var tuy dökmeye basladı ewdw 2 tanede kucuk cocugum var onlar içinde endişelenıyorum
ilaç falan bişey warmı tuy dökumunu azaltmak içinyardımcı olursanız sewinirim tesekkürler

ipi dedi ki...

Veterinere götürüp fikir alın. Mevsim değişikliği veya vitamin eksikliğinden oluyor ama bizim veteriner Türkiyedeki vitaminlerin pek işe yaramadığını söyledi. Yurtdışından aldım bir tane geçen hafta. Onu deneyeceğim. Bakalım.

Çocuklarla tavşan zor olmuyor mu?