22 Kasım 2011

Kahraman tavşan Hammie

Sahibesini ölümden kurtaran tavşan Hammie 'nin müthiş hikayesi tavşan-severler dünyasında elden ele dolaşıyor.

Olay şöyle gelişiyor: Hammie gecenin bir saati ayaklarını yere vurarak evdekileri uyandırıyor. Anne kızının ve tavşanın uyuduğu odaya geliyor, tavşan neden böyle yapıyor diye anlayamıyor. Sonra uyuyan şeker hastası kızın şekerine bakmak aklına geliyor. Şekerin ölçtüğünde kızın hipoglisemiye girmiş olduğunu farkediyorlar. Gerekli müdahale yapılıyor ve kız normale dönüyor. Aynı şey bi kere daha oluyor ve bunun bir tesadürf olmadığı kanıtlanıyor. Kızın annesi tavşan onları uyandırmasa kızlarının uykuda ölmüş olabileceğini söylüyor. Köpekler gibi tavşanlar da şeker seviyesindeki oynamaları hissedebiliyorlar mı, hissedebiliyorsa acaba nasıl başarıyorlar acaba.

İşte bununla ilgili haber:

6 yorum:

mavi dedi ki...

Mükemmel :) ne kadar sevimli :) bence bu kadar duyarlı ve hassas olmasının tek nedeni sevgi :)

ipi dedi ki...

Çok tatlı di mi. Bir yazıda okumuştum, kadın hıçkırmaya başlayınca tavşan arka ayaklarını vurup tehlike sinyalleri veriyormuş. Sahibine birşey olduğunu sanıp paniğe kapılıyor ve diğerlerini uyarıyor. Çok ilginç ve duyarlı hayvanlar gerçekten.

tav62 dedi ki...

Rengi çok güzelmiş bide kafesine bayıldım :)Benimki 7/24 dışarda kafese sadece çiş için girip çıkıyor gece benimde üstüme atlayıp ayaklarını sert bi şekilde vuruyor , aldırış etmiyorum bazen saçımı kemirmeye başlıyor herhalde kalk artık dellendirme diyor :D

ipi dedi ki...

Kafes çok güzel evet. İki katlı hem de. Model alınarak yaptırılabilir belki.
Evde serbest gezinen tavşanlara bayılıyorum, zor olmuyor mu sizin için?

tav62 dedi ki...

Nerdeyse hiç zorlugu yok , misal koltukları parçalama olayı falan eskiden bir iki diş atıyordu şimdi yapmıyor , gece ise yatarken koltukların üzerine gazete seriyorum aynı odada kaldıgımızdan koltugun üzerine atlayınca sesini duyuyorum olmadı zaten ayagı kayıyor tekrar aşagı atlıyor çıkmıyor bidaha :) Çiş sorununuda kutuya girip çıktıkdan sonra odayı havalandırıp, kutuyu dışarı koyuyorum kutuyu getirecegim zaman içine tekrar gazete yırtıp atıyorum böylece tekrar girdiginde ayakları ıslanmıyor leke falan olmuyor hergün kutuyu yıkıyorum tabi yatmadan önce :) Yerlerde halı serili oldugu için üşütme derdide yok koşturup duruyor 3 yıldır :)

tav62 dedi ki...

Nerdeyse hiç zorlugu yok , misal koltukları parçalama olayı falan eskiden bir iki diş atıyordu şimdi yapmıyor , gece aynı odada kaldıgımız için koltukların üzerine gazete seriyorum üzerine atlayınca sesini duyuyorum olmadı zaten ayagı kayıyor tekrar aşagı atlıyor çıkmıyor bidaha :) Çiş sorununuda kutuya girip çıktıkdan sonra odayı havalandırıp, kutuyu dışarı koyuyorum kutuyu getirecegim zaman içine tekrar gazete yırtıp atıyorum , böylece tekrar girdiginde ayakları ıslanmıyor leke falan olmuyor .Hergün kutuyu yıkıyorum zaten , tabi yatmadan önce :) Yerlerde halı serili oldugu için üşütme derdide yok koşturup duruyor 3 yıldır :)