23 Temmuz 2011

İkinci bir tavşan mı alsam?

Bugün Topi'ye mama almak için gittiğim bir petshopta kafesin içerisinde güzeller güzeli bir lop tavşanı gördüm. 4-5 aylık, gayet hareketli, neşeli, düşük kulaklı, sarı beyaz, şeker suratlı, bakımlı güzel bir tavşan. İlk görüşte aşk bu olmalı. Acaba, dedim, acaba onu alsam mı! Onu hemen evin içinde gezinirken hayal etmeye başlamışken, bir baktım fiyat pazarlığı yapıyorum... Eyvah!

Mantıksız birşey yapmak üzere olduğumu fark edip ablamı aradım, o da bana şu tavsiyeyi verdi: "Hemen petshoptan çık. Bir gece üstünde düşün, sonra karar ver". Petshop'ta görüp sevdiği (aşık olduğu diyeelim) bir hayvanı almak isteyiveren ilk kişi ben değilim. Aldığım e-maillerde kaç defa bu hikayeyi okudum.

Sonuç, tavsiyeye uydum ve bu şeker suratlı ciciyi almadan dükkandan çıktım. Ani bir karar ile hareket etmeğime çok mutluyum, çünkü ikinci bir tavşan Topi'me büyük haksızlık olurdu. Ben bilirim onu. Evin 8 senelik tavşan kraliçesi. Ağırbaşlı, tatlı-huysuz, görmüş geçirmiş. E şimdi napsın zıttırık bir erkek tavşanı yanında değil mi. Kendinizi onun yerine koyun, bana hak vereceksiniz.

İşte hikaye bu kadar. İyi mi yapmışım sizce?



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Topi says: "buraların hepsi benim taam mı..." bu her şeyi açıklıyor bence

ipi dedi ki...

Evet :) Kesinlikle, Topi hiç gelemez başka bi tavşana. Çok fena döver bu şekeri.