1 Nisan 2008

Topi'nin son resimleri


29/03/2008 Cumartesi günü çekilmiş olan fotoğraflar. Tavşanları fotoğraflamak hakkında bir iki kelime etmeden geçmek istemem: Bizim kız, burada da anlatmaya çalıştığım üzere biraz nazlıdır, istemediği şeyi yapmaz, yapmak istemediğini de gayet güzel anlatır. 3 kilo 150 gramlık sesi çıkmayan bir varlığın "tepkisi" ile karşılaşır, şaşırırısınız. Bu nedenle fotoğraf çekimleri de zatıallerinin insafına kalmak durumunda kalıyor. O an fotoğraf çektirmek istemiyorsa sinirleniyor, yerinde durmuyor, arka ayaklarını yere vuruyor. Ben onu tabii ki hiç zorlamıyorum ama sinirlense bile o kadar şirin ki. Güleyim mi fotoğraf mı çekeyim bilemiyorum.

Diğer tavşanları havalı havalı koltuktan aşşağı atması (kulaklarından tutup hem de), tekrar yanına koyunca bu sefer kemirmeye kalması, tüyme girişimleri, en sonunda "ay amaan napiyim" deyip hiç birşey yokmuş gibi onların yanında büyük bir keyifle uzanması ile kapattık bu fotoğraf seansını. Deklanşör sesinden huylandığı için kulaklar genellikle vücuduna sıkıca yapıştırılmış, sadece dışardan bir gürültü gelirse kaldırılmış.

Karşınızda dünyada en çok fotoğrafı çekilmiş olabilecek tavşanlardan biri.

Not: Fotoğraflar Pentax (50 mm Takumar) ile çekilmiştir.

2 yorum:

Echo Jae Abiasi dedi ki...

Süper!Çok sanatsal olmuş bu fotoğraflar.DA ya da göndersene.

Adsız dedi ki...

çocuklar için küçük yavru tavşan almıştım nasıl olsa bir ay sonra bırakırım diye düşünürken büyüdü evden birisi oldu, en önemlisi de ev de gezmesine rağmen kakasını alıştırdığım aynı yere yapıyor olması daha vazla tavşan hakkında bilgi edinip ona yardımcı olmak istiyorum...