13 Mayıs 2012

Topi tüm annelerin anneler gününü kutluyormuş


Kendisi bugün inanılmaz şirin ve cici bir kızdı. Yani her zaman tatlı da bugün böyle sıcak elmalı turta kıvamında bir sevgi dolu tatlılık söz konusuydu. Yoksa acaba.. acaba.. anneler günü kıyağı mıydı bana acaba?  (tam bu noktada duygulanıp Hülya Koçyiğit model çene titremesi ve göz yaşı akıtma moduna geçiyorum :) Koş kızım mendil getir, anan ağlicak)

34 yorum:

mavi dedi ki...

yerim seni topicik :)

Hande dedi ki...

Merhaba, Topi'yi uzun zamandır tanıyorum çok da tatlı maşallah. daha önce siteden de çok şey öğrendim :)
Benim de bir tavşanım var 8-9 aylık. 7.5 aydır bizimle.
Yalnız küçük hanım 3 aya yakın zamandır bizi çok üzüyor.
Sevmek için dokunduğumuzda ya da kucağımıza aldığımızda ısırıyor :(
Hatta bazen kanatacak şekilde. 2 aydır da sürekli "gurk" sesi çıkarıyor. Ergenliğe girdi diye bu kadar da şımarılmaz ki! bundan önce kucağımızda uyuyan tavşancık gitti, keskin dişli bir canavar geldi. Üstelik elleriyle de saldırıyor cadaloz :) Günde 5-6 saat ev içinde serbest dolaşmasına izin veriyoruz. Genelde ayakucumuzda yatmayı tercih ediyor bu saatlerde.
Bu arada kısırlaştırılmadı henüz. Ne yapmamız gerektiği hakkında öneriniz var mı acaba?

ipi dedi ki...

Merhaba,

Gurk sesi çıkardığına göre kesinlikle kızışmış kızınız efendim :) Zor bir ergenlik dönemi geçiriyor. Isırma hem flört hem de agresyon belirtisi. Bir süre kucağa almayın ve dikkatini dağıtıp agresyonunu çıkartabileceği oyuncaklara yöneltin: rahatça kemirebileceği karton koliler, içi kağıt kırpığı dolu kutu, kemirebileceği tahta kutular vs.. gibi.

Ama tabii bunlar kısa vadeli, gerçek çözüm değil. Benim her tavşan sahibine önerim kesinlikle kısırlaştırma. Benim söylemem üzerine tavşanını kısırlaştıran oldu mu henüz bilmiyorum ama ben söylemeye devam edeceğim. Bir kedi nasıl kısırlaştırılıyorsa, tavşan da kısırlaştırılmalı. Çünkü onun psikolojisi ve genel sağlığı için en iyisi bu. Onu bu yükten kurtarmak sizin elinizde. Topi, zamanında kısırlaştırmadığımız için hastalandı (rahim kanserinin eşiğinden döndü) ve çok zor bir ameliyat geçirdi. Burada da paylaştım çektiklerimizi. Daha evvel neden kısırlaştırmamışız diye çok pişman olduk. AMeliyattan sonra psikolojisi de o kadar değişti ki. Şimdi pofidik, sakin bir sevgi kelebeği oldu. Eski afra tafralar, ısırmalar, yaramazlıklar bitti. Ben kesinlikle kısırlaştırma taraftarıyım. Yeniden tavşan alıcak olsam hemen kısırlaştırırım. Cesaret edemiyrosanız konuşalım, iyii bir veteriner önerebilirim. Operasyon sonrası bakım hakında da bilgi verebilriim.

İyi şanslar

Topi ve benden sevgiler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

topiye ne oldu yoksa verdinizmi ne zamandır haber alamadık :(

ipi dedi ki...

Hiç verir miyim, aşkolsun :)

Maalesef Topi ile ilgili kötü haberlerim var... Onu kaybettik. Kafamı toplayıp yazmak istiyorum ama gerçekten çok zor geliyor.

Unknown dedi ki...

hmmmm ben vermişsiniz diye duydumda :( benimde bir tavşanım var şimdi topinin karamel rengini düşünün birde renkli gözlü mavi gri gözleri var. bu arada tekrar tavşan almayı düşünüyormusunuz???

ipi dedi ki...

nereden duydunuz, merak ettim

Unknown dedi ki...

facede bir grup var tavşan severler diye orada sizin sitenizin adresini vermişler çok yararlı bir site demişler ama blog sahibi ne zamandır yazmıyor demişler biride yorum olarak ben verdi diye duydum demiş bende ordan duydum

Unknown dedi ki...

peki tekrar tavşan alacakmısınız ???

ipi dedi ki...

neresinden uydurmuş acaba. insanların işi gücü yok, bu kadar gerizekalı şeyler uyduruyorlar çok ilginç... bu sayfayı okuyunca benim topiyi ne kadar sevdiğimi anlayamayacak kadar salaksa yapıcak birşey yok tabii. gel de aziz nesin 'i anma...

Unknown dedi ki...

buradanda benim dumanımın bloguna ulaşabilirsiniz
http://tavsanlayasam.blogspot.com/

Avatar aang .. dedi ki...

ipek abla topi kaç yaşındaydı 8 yada 9 du tahmin ediyorum dimi ? Bu arada bence üzülmeyin siz olmasaydınız çokdan ölmüştü zaten , onu o kadar yaşatan sizsiniz :) Bu arada ne zamandır girip bakıyordum siz bişe yazmayınca kötü bişe oldugu aklıma geliyordu bazen . Bizimkide 4.5 yaşına girdi şu an saglıklı , bu arada topiyi nasıl kaybettiniz merak ettim hastalanmışmıydı ?

Avatar aang .. dedi ki...

ipek abla topi kaç yaşındaydı 8 yada 9 du tahmin ediyorum dimi ? Bu arada bence üzülmeyin siz olmasaydınız çokdan ölmüştü zaten , onu o kadar yaşatan sizsiniz :) Bu arada ne zamandır girip bakıyordum siz bişe yazmayınca kötü bişe oldugu aklıma geliyordu bazen . Bizimkide 4.5 yaşına girdi şu an saglıklı , bu arada topiyi nasıl kaybettiniz merak ettim hastalanmışmıydı ?

Adsız dedi ki...

köpükte dişiymiş. yeni öğrendim :) bende diyodum o koca gıdı ne öyle diye :)

ipi dedi ki...

köpük yakında yabancı hamilelik de geçirebilir. gıdısındaki tüyleri yolarsa şaşırma :)

Adsız dedi ki...

hmm az tüy yolması için pamuk falan verin diye duydum ama doğrumu? (köpük 4 aylık ama hırlıyo arasırada gurk sesi çıkarıyo.)

Buket dedi ki...

topi için çok üzüldüm. tavşan.org'u 2008den beri takip ediyorum ve tavşanınıza verdiğiniz değeri takdir ediyorum. hem doğru bilgiye ulaşma açısından, hem de empati kurmayı öğrettiği için yazılarınızı çok seviyorum. lütfen devam edin.

Buket dedi ki...

Merhaba. Topi için çok üzüldüm. Sitenizi 2008 başlarından beri takip ediyorum ve ona duyduğunuz sevgiyi gerçek sevgi olarak yaşayıp tavşanınızı önemsemenizi hayranlıkla seyrediyorum. Özellikle hayvan sevgisinin ülkemizde "ay çhok tatlı bu kaç para?" düzeyinde olduğunu düşünürsek çıkarsız sevginin ne olduğunu en doğal şekliyle gösterdiğiniz için size teşekkür ederim. Lütfen yazılarınıza devam edin.

ipi dedi ki...

Buket Hanım merhaba,

Söyledikleriniz için çok teşekkür ederim, sevgiyi paylaştığımı görmek ne kadar güzel. Yazıları yazmaya devam etmeyi düşünüyorum en kısa zamanda. Topi'yi kaybetmiş olsam da hala tavşanlara hayranım!

Adsız dedi ki...

blogununuza ne zaman yazacaksınız? valla burda topinin kutuları nasıl kemirdiğini görünce içim gidiyor bizimki varsa yoksa kozalak azıcık kutularıda kırtıklasa arada :))

Adsız dedi ki...

blogunuz ve siteniz sayesinde...

iyi ki her zaman tavşanların kısırlaştırılması gerektiğini söylüyorsunuz. sayenizde bunun gerekliliğini bende kavradım ve yardımlarım da sayesinde tavşan kısırlaştırmaya karar verenler oldu...
bende eskişehirde güvenilir bir veteriner bulursam mutlaka kısırlaştırmak istiyorum. ailemde ilk başta tavşan alma fikrine pek sıcak bakmasalarda artık alıştılar. tavşanım köpük' ü tanıdıktan sonra da arkadaşlarımdan 2-3 kişi daha tavşan almak istedi şu an mevsim kış olduğu için sadece 1 arkadaşım tavşan bulabilmiş. diğer arkadaşlarımsa hala arıyorlar. aslında bu 2-3 arkadaşım sadece ailesi tavşan almaya izin verenler onlar dışında keşke bende alabilsem diyen 3-4 kişi daha var.
şu an bunların olmasını biraz da size borçluyum. topi ile kurduğunuz dostluk beni çok etkiledi bu yüzden bende tavşan beslemek istedim. iyiki böyle bir blog, site kurmuşsunuz....size arkadaşlarımda bende ne kadar teşekkür etsek azdır.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

merhab ben kendime yavru bir tavşan aldım 20 günlük olduğunu söylediler sitenizden öğrendimki daha fazla sütle beslenmelri gerekiyormuş arada galiba titriyor ve benden biraz kaçıyor kulaklarını geriye yatırıyor kutusunun altına talaş döktüm aam tuvalet için bir kap yok kuru mama yemiyo sanırım çok telaşlıyım ve gerçekten çok korkuyorum ne yapacağıı bilemiyorum
ekinal01@hotmail.com
ne yapmam gerektiğini tekaer teker yazarsanız tuvalet beslenme bakım lütfen çok yardımınıza ihtiyacım var

ipi dedi ki...

Bu bilgileri zaten tavsan.org da ayrintili şekilde anlatmıştım. Zaman ayırıp okursaniz tüm cevaplar var. Daha da fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız bir veterinere danışmanız lazım

kasapkedi dedi ki...

merhaba tavşan org için size çok teşekkür ederim sitenizi kurulduğu günden beri takip ediyorum. yaklaşık iki ay önce bir arkadaş da ben sahiplendim aldığımda bir portakal boyutundaydı çok çabuk büyüdü şimdi kocaman bir pofuduk :)adı luna, cinsiyetinden pek emin olmamakla birlikte dişi olduğunu düşünüyorum. topi'yi kaybetmenize üzüldüm gerçekten ona çok iyi baktığınızı bildiğiniz için vicdani açıdan rahatsınızdır. belki yeni bir arkadas sahiplenirsiniz? ona da iyi bakacağınızdan şüphem yok paylaşımlarınızı esirgemeyin lütfen, hoşçakalın :)

ipi dedi ki...

Size Luna ile uzun ve güzel bir beraberlik diliyorum. Blogu malesef çok ihmal ettim, Topi anısına bir bölüm yapmayı düşünüyorum. Tavşan sahiplerinin sorularına da yanıt vererek destek olmaya çalışıyorum. Tavşan sevgisi forever! :)
Sevgiler

- dedi ki...

Nasıl ölebilir yahu. Nasıl. benim 2. tavşanım gibiydi topi resmen, Pati'yi almadan önce hep Topi'ye bakmış, bu siteden araştırma yapmıştım. Çok üzüldüm. Başınız sağolsun. Bu arada yeni bir tavşan almayı düşünüyor musunuz? (tavşan falan vereceğimden değil yani yanlış anlaşılmasın sadece merak :D )

ipi dedi ki...

@aylingünlükleri: Çok sağol Aylin. Biz de çok üzüldük. Bir daha evcil hayvan beslemeyi düşünmüyordum ancak bizim sitede aynı Topi'nin renginde sahipsiz bir yavru kediyi beslemeye başlamıştım. Sonra o kadar sevdik ki birbirimizi, kıyamadım evlat edindim. Gri-beyaz bir kızım daha oldu. Topi'nin yeri bambaşka ama...

Unknown dedi ki...

Ağlamak üzeReyim topi yi nasıl kaybettiniz içim yanıyor şu an topi hepimiz in tavşanıydi. Benim tavşanim aile nin bir ferdi gibi onu rabbim bizden almasin. Aslında herşeyim bütün yalnızlığım çaresizliğim çocuğum bebeğim dert ortagim. EŞİm den daha çok yanımda onu rabbim almasin size çok üzüldüm hatta şu an ağlıyorum :((((

Unknown dedi ki...

Birçok veteriner tavşan dan anlamiyor bize veteriner önerir misiniz ıstanbul anadolu yakasında oturuyorum.kızım elyafi iyi bir muayene ettirmek istiyorum.

ipi dedi ki...

Sağol cbr acımı paylaştığın için. Topi çok tatlı bir tavşandı, onu çok sevdik ve çok özlüyoruz. Güzel bir hayatı olduğunu umuyorum.

Anadolu yakasında veterinere gelirsek, o tarafta tanıdığım veteriner yok ama bizim kendi veterinerime sorup öğrenebildiirim. Veterinere gitmeden evvel arayıp tavşan konusunda bilginiz var mı, yoksa önerebileceğiniz biri var mı diye sorabilirsin. Kedisi köpeği olan arkadaşlarına da sor mutlaka tavsiye edebilecekleri biri vardır mutlaka. Nişantaşında Oetmania Erkut Bey idi bizim veterinerimiz. Topi'ye çok emeği geçti.

Unknown dedi ki...

İpek abla ben de tavşan almayı düşünüyorum. İlkbaharda alcam. Sence Topi gibi Hollanda Kemerli Tavşanı cinsinden bir tavşan mı almalıyım. Veya sen bir cins önerebilirsen sevinirim. Bir de Mersin'de güvenebileceğim bir veteriner önerebilirsen sevinirim. Bir de siteyi yeni buldum bu yüzden bu yorum bu kadar geç geliyor. Siteyi yeni bulduğum için Topiciğin ölüm haberini de yeni aldım. Çok üzüldüm. Başın sağ olsun. Sorularımı cevaplarsan sevinirim.