30 Kasım 2011

Topi hastalandı

Topi önce fena halde kabız oldu. Bu hastalığa "stasis" deniyor. Yemeden içmeden kesildi, tuvalete çıkamadı, çıktığında ise yumuşak veya çok sert ve küçük kakalar yapıyordu. Canı acıdığı için dişlerini gıcırdatıyordu. Daha sonra çişte kan görünce acilen veterinere gittik. Veteriner masaj yaparak biraz bağırsakları harekete geçirildi ve poposuna rahat kaka yapabilmesi için merhem sürüldü. Biraz işe yaradı ama geçmeyince endişelenmeye başladık çünkü bu son derece tehlikeli bir durum. Stasis tedavi edilmezse ölüm ile sonuçlanabiliyormuş.

Ertesi gece evde karnına masaj yapmaya devam ettim. Karnından gurul gurul sesler geliyordu, birazcık dereotu yedi ve su içti. Sabah veterinere tekrar telefon ettim. Bana şırınga ile ağızdan 1,5 ml zeytinyağı vermemi önerdi. Eskiden şırınga ile ağızdan antibiyotik çok verdiğim için artık bu konuda uzmanım. Zeytin yağından sonra kocaman ama yumuşak bir kaka yaptı.

Fakar sorunlarımız burda bitmedi. Bu sefer de ishal ve çişte kan sorunu başladı. Kanamanın sistik yüründen olduğu anlaşılınca antibiyotiğe başlandı. Çok kirlendiği için iki defa yıkamak zorunda kaldım.

Şimdilik takipteyiz. Sürekli kaka ve çişe bakıp bunun hakkında konuşuyoruz ailecek, biri konuşmalarımızı dinlese hakkımızda ne düşünür bilmiyorum! Napalım, elimizdeki tek veri bu.


 
Bu da sabah koltukta güneşlenirlen çektiğim fotoğraf:






22 Kasım 2011

Kahraman tavşan Hammie

Sahibesini ölümden kurtaran tavşan Hammie 'nin müthiş hikayesi tavşan-severler dünyasında elden ele dolaşıyor.

Olay şöyle gelişiyor: Hammie gecenin bir saati ayaklarını yere vurarak evdekileri uyandırıyor. Anne kızının ve tavşanın uyuduğu odaya geliyor, tavşan neden böyle yapıyor diye anlayamıyor. Sonra uyuyan şeker hastası kızın şekerine bakmak aklına geliyor. Şekerin ölçtüğünde kızın hipoglisemiye girmiş olduğunu farkediyorlar. Gerekli müdahale yapılıyor ve kız normale dönüyor. Aynı şey bi kere daha oluyor ve bunun bir tesadürf olmadığı kanıtlanıyor. Kızın annesi tavşan onları uyandırmasa kızlarının uykuda ölmüş olabileceğini söylüyor. Köpekler gibi tavşanlar da şeker seviyesindeki oynamaları hissedebiliyorlar mı, hissedebiliyorsa acaba nasıl başarıyorlar acaba.

İşte bununla ilgili haber:

18 Kasım 2011

Bir makale

Yeni keşfettiğim bir blog 'da (http://ilovemyhouserabbit.com/) harika bir yazı yayınlanmış.

3 tane tavşan sahibi olan yazar tavşanlarının kendisini nasıl hergün şaşırttığını anlatmış. Benim hislerime tercüman olduğunu söyleyebilirim, çünkü tavşanlarda beni en şaşırtan ve büyüleyen noktalara deyinmiş. Duygularını, ihtiyaçlarını, tercihlerini, hoşlanmadıklarını ve size olan bağlılığını nasıl gösterdiğini seyrederken insan hakikaten hayretler içinde kaldırığından bahsetmiş.

Kesinlikle katılıyorum. Eğer dinlemeyi biliyorsanız tavşanlar çok geveze canlılardır ve size her zaman söyleyecek birşeyleri vardır! Bu kadar ürkek bir canlının sevgisini ve güvenini kazanmış olmak bana halen olağanüstü geliyor.

İşte yazı burada:

Living with Bunnies Offers a Daily Occasion for Experiencing Awe