18 Ocak 2011

Japonya: Cuddly Bunny Cafe (Pofuduk Tavşan Cafesi)

Japonya Nagoya şehrindeki Cuddly Bunny Cafe'de herşey tavşanlar hakkında. Ama burayı gerçekten özel yapan şey cafede gerçek tavşanların da olması. Bir yandan çayınızı/kayvenizi içiyorsunuz bir yandan tavşanları sevip onlarla vakit geçirebiliyorsunuz. Ve, -en çok bu hoşuma gitti- dilerseniz kendi tavşanınızı getirebiliyorsunuz! Yani hem sizin için hem de tavşanınız için sosyalleşme mekanı olabiliyor. Cennet gibi bişey yani. Burda 1 saat geçirin stres mtres kalmaz! Japonya'ya gidersem birgün (umarım), tabii ki uğrayacağım.

Ve bir klasikle bitiriyorum bu yazıyı: "Valla benim de aklıma gelmişti" :)




16 Ocak 2011

Terlik çetesi

Tavşan terlikler her zaman çok moda! Peluş terliklerin en sevilen figürü tavşandır bu değişmaz. Hatta Topi ayaklarını altına alıp uyuduğunda buna "telik olma pozisyonu" deriz. Çünkü peluş terliklere benzer. :)





Bunu da bir arkadaşım gönderdi. (Bu çocuk terliği değil tabii :))



12 Ocak 2011

İspanya (tavşanların memleketi)

Tavşanların ilk defa İspanya yarım adasına görüldüğünü ve oradan dünyanın her kıtasına yayıldığını biliyor muydunuz? Evet, İspanya (Spain) ismini ile tavşanlardan alıyor çoğu kaynağa göre. Ülkenin isminin tavşan memleketi manasına geldiği söyleniyor:
"The etymology of the name Spain (España) is uncertain. Some derive it from the Punic word tsepan, "rabbit", basing the opinion on the evidence of a coin of Galba, on which Spain is represented with a rabbit at her feet, and on Strabo, who calls Spain "the land of rabbits"."

Bayramda İspanya'daydım, Barcelona'da meşhur La Rambla caddesinde gezerken bu minik tavşanları gördüm. Çiçekçilerin yanında evcil hayvan satan minik dükkanda bu minik pofidikler vardı:



Aniden sevgi doldum o an...

8 Ocak 2011

Tüy dökülmesi

Tavşanlar üç ayda bir tüy dökerler. Bu dönemlerde kafes ve evde tüy yumakları oluşabilir, elektrik süpürgesi ile hergün etrafı temizlemek zorunda kalabilirsiniz. Bu dönemlerde yoğun olarak taranması gerekir.

Topi'yi standart telli pet fırçası ile taradığımda çıkan tüylerin sadece bir kısmı!


Tüy dökme dönemlerinde sık sık, normal zamanlarda da haftada bir defa mutlaka fırçalıyorum. Topi de taranmaya alıştı ve seviyor. Angora gibi uzun tüylü tavşanlar kimbilir ne kadar tüy döker tahmin edemiyorum!

Bu linkte tavşanların taranması ile bir video var:
Rabbit Care - Grooming Tips for your Rabbit - MonkeySee

Kutu bulunca içinden çıkmayan Topi

Tam onun boyuna göre bir kutu bulduk, çok mutluyuz.

Posted by Picasa

3 Ocak 2011

Mutlu yıllar :)

Geç de olsa, her canlının yeni yılı kutlarız! Sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmeniz dileği ile.


Topi & ipi