28 Nisan 2010

Topi'nin projesi

Zavallı televizyon kutusu, hayatı hiç böyle hayal etmemişti. Bu kutu Topi'yi bir aydan fazladır fazlasıyla meşgul ediyor. Burada kendine özel bir tünel yarattı. Yanlız kalmak istediğine (!) hemen tüneline kaçıyor.

Bu tüneli oluştururken kullandığı yöntemleri ve günlerce süren çabasını izlerken Topi'ye hayran kalmamak elde değildi. Tavşanlar doğada toprak altında yuva yaparlar. Uzun ince yolları olan yeraltı evleri inşa ederler. Yuvaların mutlaka iki girişi olur. A girişinde tehlike veya saldırı olursa B kapısından çıkabilmek için. Bu resimde de bu prensibin uygulandığını görüyoruz. Topi önce dışardan A kapısını kemirdi, daha sonra içeriden diğer uca giderek buradan B kapısını oluşturdu. A kapısından girip B kapısından çıkma prensibini böylece oluşturmuş oldu.

Tavşanlar ne kadar müthiş havyanlar değil mi? Topi'ye kimse bunu öğretmemiş olmasına rağmen bunu içgüdüsel olarak "biliyor" ve uyguluyor olması inanılmaz geliyor bana.

Bu fotoğrafı çekeli 2-3 hafta oldu. Şu an bu kutunin %30u kemirilmiş durumda :)

24 Nisan 2010

Karton tavşan evcikleri

Cottontail Cottages adıyla kartondan yapılmış 3 katlı evcikler satılıyor. Bunlar tavşanların hem oynaması, hem de kemirmesi için yararlı oyuncaklar. Türkiye'de satılmıyor ama aslında fikir süper ve yapması da zor gibi durmuyor? Yapan olursa bana da resmini çekip göndersin.





5 Nisan 2010

Tavşanı yıkamak

Hayır, tavşanlar normal şartlar altında yıkanmaz, zararlıdır. Fakat biz özel durumumuz (poopy butt) yüzünden köpük banyosu yapıyoruz. Topi bu sefer tüyme girişimlerinde bulundu ama hiç söylenmedi ve kızmadı.

Poopy butt (kirli popo) sorunu neydi hatırlayalım: tavşanların popolarında dışkı kalıntıları kalması; yaşadıkları, oturdukları yerde kirli izler bırakmaları, popolarının kirli olması ve koku sorunu. Çok yaygın bir sorun. Nedeni ise evcil tavşanların fazla zengin gıdalar ile beslenmeleri. Hiç hijyenik olmayan kötü bir durum.

Sorunun çözümü hazır tavşan yemlerini günde iki kaşık kadar azaltmak, kesinlikle buğday, arpa vs.. vermemek, meyve ve şekerli şeyleri haftada 1-2 defa vermek, gıda ihtiyacını kuru ot ve taze sebze ile karşılamak. Yani bir nevi diyet diyebiliriz.

Umarım işe yarar. Bakalım, umarım yakın zamanda Topimin poopy butt sorununu çözeriz.

Bıcı bıcımıza geri dönersek: kendimi oyuncak pelüş oyuncağını yıkayan bir çocuk gibi hissediyorum! =-)


Posted by Picasa

2 Nisan 2010

Dev tavşanlar

Dünyanın en büyük tavşanı ile ilgili bir haber: http://www.dailymail.co.uk/news/article-544353/Ear-weighing-whopping-stone-meet-worlds-biggest-bunny.html

Habere göre taşan 22 pound, yani 10 kilo üzerinde. Her tavşan bu kadar büyür mü? Hayır. Çünkü burada görülen tavşanlar özel bir tavşan cinsi. Normal bir tavşanın 3 katı büyüklüğünde.


1 Nisan 2010

tavsan.org tekrar karşınızda!

tavsan.org ocak 2010dan beri adres ile ilgili Yahoo'dan kaynaklanan teknik sorunlar yaşıyorduk. Ne forum ne de e-mail çalışmıyordu. Tavşanseverler ile tüm bağlantım kesilmişti. Tüm bu aksilikleri yaşamama neden olan Yahoo!dan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Şu an itibariyle sorunun büyük kısmı çözülmüş gözüküyor (3 ay sürdü!).

Sorun çözülünce sayfada değişiklikler ve yenilikler yapmaya kendi kendime söz vermiştim. Yaniii yeni bölümler yolda! :)

Yazmak istediğim yeni bölümler arasında tavşan cinsleri ve kafesler var. Hastalıklar bölümünü de zanginleştirmeyi planlıyorum. Başka önerisi olan ve paylaşmak isteyen varsa buraya yorum bırakabilir :)